Thu, May 10, 2012

Wax Revolution Polanco // ROW Studio

6

Wax Revolution, a new epilation chain based in Mexico, hired ROW Studio for the design of their second branch in the upscale neighborhood of Polanco in Mexico City. With the goal of setting a new standard on what they regard as artistry in hair removal, they sought for designed spaces for their boutique salons that would be as unique as their services. The first challenge was to give notoriety to an otherwise invisible space, for this ROW Studio proposed a faceted structure made from a sequence of black steel frames descending from the street to the salon in a similar fashion to a subway entrance thus making the site evident to the enormous traffic of people strolling and driving by.

At the entrance of the site a long and narrow corridor was converted into the reception of the salon. Using the front desk, with its faceted faces that flow from the main door towards the end of the hall, as the main feature element of the room the perspective is elongated and distorted giving it a most needed sense of spatiality. The extremely low height of the ceiling is altered by the use of mirrors and the color black, which makes one lose reference to the actual dimensions of the room.

A small open blue cabin located at the end of the corridor is used as a brow bar with an adjustable barber’s chair. Located on the opposite side are the client’s restroom and shower with yellow and blue glass tiles along with the staff bathroom. When turning right following the corridor after the brow bar the three main cabins are revealed for the first time. Formed as faceted volumes that expand the visuals of the corridors they are covered with colored mirrors that multiply the views, colors and lights to infinity in a mesmerizing effect. These mirrors are colored with the same tint used to color spheres, but given the fragility of that tint it is covered with a custom made coating.

The area of the green and yellow cabins gains noticeable height in comparison to the rest of the site and this sense of height is perceptually continued to the pink cabin, which is located in the lower part, by the continuity of the faceted volumes. A light bulb in the exterior of each cabin, which is connected to the light in the interior, indicates if they are in use. Inside the cabins all the operational furniture is colored white while the fixed elements are integrated in the same color as the cabins. The floor is covered with natural linoleum to provide the best levels of hygiene and durability. The colored cabins and their varying geometry guarantee a unique experience for the clientele with each visit to the salon.

Via ROW Studio

 

 

Mailinglist

Support

Follow



Advertisement



Blogroll


© Afflante.com, 2017 - Privacy Policy

Let's be friends on Facebook!