Thu, May 31, 2012

Carlos Santamaria Center // JAAM

2

The building is conceived as a huge container, shaped from a spontaneous outline following the natural curve of the lot. The line is the wall containing the two blocks arranged in a north-south direction, and its vertex is at the place we consider the most important: the building’s main access, which opens up like a large mouth, pointing the vertex towards the sky.

The division of the construction into two blocks also makes the creation of a private, inner garden possible, like an extension of the spaces that overlook it. It is a quiet, green area, accessible for strolling, reading and group meetings, always lighted from the south and north, an outdoor counterpoint to urban noise, inside the building.

Via JAAM

 

 

Mailinglist

Support

Follow



Advertisement



Blogroll


© Afflante.com, 2017 - Privacy Policy

Let's be friends on Facebook!