Sat, June 16, 2012

Ant House // mA-style

1

Shizuoka based mA-style architects have designed this single family residence in Japan. A windowless cube clad with dark metal panels addresses the street, concealing the interior activity from view entirely. upon entering the discreet front door, a warm plywood palette welcomes inhabitants. A perimeter corridor lined with nooks and cubbyhole storage leads towards the dining area and kitchen in the rear of the home. The bordering partitions contain voids to reveal an open room suspended within the center of the structure between the ground and first levels.

A primary stairway leads to the upper level master bedroom and children’s area which parallel the free space. Positioned lower than the floor plate of the first floor, the independent unit is a singular room with a gabled roof. Windows and skylights permeating the walls introduce daylight into the internal space. the ridge of the form meets the exterior enclosure.

Photography by Kai Nakamura
Via Designboom

 

 

Mailinglist

Support

Follow



Advertisement



Blogroll


© Afflante.com, 2017 - Privacy Policy

Let's be friends on Facebook!