Sat, September 29, 2012

McCarthy Residence // Stanley Saitowitz | Natoma Architects

7

A robust Mission district industrial building, built in the 1930’s, has had many lives. First as a Lucky Strike warehouse, later an auto repair shop, and then in the 80’s the Capp Street Project Gallery. During the dot com era it was dolled up as a software company. Clive McCarthy bought the building in 2006 for his art factory and residence.

The project involved the restoration of the original industrial warehouse and the removal of ugly mid 90’s additions, and the insertion of contained set elements of entry, powder room, kitchen, bathrooms, bedrooms, fireplace, and laundry to create a domestic landscape within the generous 10,000 sf industrial space. These set pieces are smooth and refined, and contrast sharply with the rustic original building. To quiet the existing jagged backdrop, gray stain and paint are used as a camouflage which synthesize the disparate materials and elements.

Stanley Saitowitz | Natoma Architects

 

 

Mailinglist

Support

Follow



Advertisement



Blogroll


© Afflante.com, 2017 - Privacy Policy

Let's be friends on Facebook!