Thu, November 8, 2012

Apartment Renovation in Madrid // Beriot, Bernardini Arquitectos

5

About half of the apartment of 200m2, corresponding to day-use spaces, conserved the original ceiling mouldings and wooden floors.
The project proposed to maintain these elements while opening up the plan, originally divided into rooms and corridors, to obtain one large and only living area.

This is achieved by cutting the existing walls at a certain height, leaving on the ceiling part of their footprint and the mouldings, like vaults or canopies defining specific places inside the greater space; entrance, kitchen and dining area are defined in this way. The rest of the apartment, without any pre-existing elements of interest, is organized simply, setting a great suite at the back with open bathroom and dressing area in what was previously circulation space. Special attention was also set on reducing the “long corridor” effect.

Via Archinect

 

  • Guz

    Not too sure if I like it.

    To me, the kitchen ceiling is an unnecessary attraction; and the choice of pendant lights are bad.

  • http://www.facebook.com/Ditassea Dita Sea

    Disagree with you, Guz. The kitchen ceiling marks the space nicely, but unobtrusively – and marking functional spaces is a good idea in open plan layouts like this one. Can´t say I love the pendant lights myself, though – I would have preferred to install hidden lights emphasizing the mouldings on the ceiling – it could have created quite a dramatic effect!

 

Mailinglist

Support

Follow



Advertisement



Blogroll


© Afflante.com, 2017 - Privacy Policy

Let's be friends on Facebook!