Thu, March 14, 2013

Hayden Place Office // Cuningham Group

6

The new Cuningham Group office was designed to reinforce the firm’s emphasis on sustainability, collaboration, and creativity. The new office, which is targeted for LEED Gold certification, features a host of sustainable elements. The office building itself was converted from an existing warehouse, and is located near a bike path and an Expo Light Rail stop.

Large expanses of glass and four skylights introduce an abundance of natural light, while trickle vents allow fresh air to circulate through the space and exit through exhaust vents on the opposite end of the building. An indoor garden with native and adaptive plants filters the office air and creates a connection with nature. The garden is watered and maintained by employees. In addition to the interior garden, a vegetable garden is being grown in the office’s ‘backyard’, which faces a residential development.

Cuningham Group
Images courtesy © Cuningham Group

 

 

Mailinglist

Support

Follow



Advertisement



Blogroll


© Afflante.com, 2014 - Privacy Policy

Let's be friends on Facebook!