Sun, April 7, 2013

House in Yoro // Airhouse Design Office

4

One of the client’s major requirements was for a living space where the presence of the family would always be felt. In response, Airhouse Design Office devised a single-roomed layout without columns that took advantage of the distinctive features of the existing warehouse. A large kitchen was installed to cater to the needs of the food-loving husband-and-wife couple.

The architects then conceived the entire living space by taking the kitchen as a focal point, with a mix of various other activities and functions unfolding around it. Within this single-roomed space, they also created a box-like structure with a loft bedroom for the children on top of it, and private quarters including a bedroom and bathroom inside it.

In order to minimize heat loss within this massive space, a 100mm layer of urethane foam was added to the walls, floors and ceiling, while a combined heat and power device was installed in the living room to heat water and provide floor heating.  All openings were designed by making use of existing sash windows and doors, while glass panes were all given a double-glazing treatment to improve insulation.

The facade of the building was left intact in an effort to blend in with the surrounding neighborhood, as well as due to cost considerations. The result was a comfortable, luxurious home that made effective use of existing features while also avoiding excessive expense.

Airhouse Design Office
Images courtesy © Toshiyuki Yano

 

 

Mailinglist

Support

Follow



Advertisement



Blogroll


© Afflante.com, 2017 - Privacy Policy

Let's be friends on Facebook!