Thu, March 1, 2012

NOMA Restaurant’s Food Lab // 3XN

3

The NOMA Lab is connected to NOMA situated in a former warehouse on the national registry of protected buildings. The tight restrictions meant that GXN (the Innovation Unit of 3XN, founded in 2007) was required to design the interior without using so much as one single nail in the walls or flooring. The approach was to design four central multifunctional storage units; each composed from over five hundred uniquely formed wooden cubes.

Curving playfully throughout the space, these units divide the 200M2 room into smaller areas accommodating the Food Lab, the herb garden, staff areas and office.  Raw and simple, through colours and forms, it captures a unique Nordic aesthetic.  True to the restaurant’s philosophy, the NOMA Lab is developed exclusively using Nordic materials.

The organic forms of the furniture pieces stand out through use of integrated light features, which also give the interior a lighter feel. The additional lighting is provided by GXN’s specially developed STAR lamp, whose reflective light casts dramatic geometric shadows into the surroundings.

Via 3XN & Archinect

 

 

Mailinglist

Support

Follow



Advertisement



Blogroll


© Afflante.com, 2017 - Privacy Policy

Let's be friends on Facebook!