Mon, March 19, 2012

Green Square North Lobby // Geyer

2

Geyer created a unique and sculptural timber element that both transforms and defines the foyer space. The sculptural timber element was designed to respond to the challenging existing building constraints. Its form ‘unfolds’ through the space to conceal a low-height service corridor in the ceiling, and is heightened towards the entry to announce its presence.

The timber sculpture links the low and high rise lift lobbies which were designed with both monolithic and refined finishes to complement the expressive language of the timber. The lift lobbies incorporate feature materials such as tinted mirror, to reflect, heighten and invigorate the once lifeless space. The materials create a timeless and sophisticated palette, but also to respond to the existing architecture of the building and environmental considerations.

Via Geyer

 

 

Mailinglist

Support

Follow



Advertisement



Blogroll


© Afflante.com, 2017 - Privacy Policy

Let's be friends on Facebook!