Thu, January 26, 2012

Warehouse Loft in Düsseldorf // Bruno Erpicum, AABE

2

Bruno Erpicum was the architect entrusted with designing this warehouse conversion. It is now the home of a couple with a passion for architecture who were keen to make one of Düsseldorf’s rare ruins their own.

The reconversion was closely overseen by the administrative authorities, since this old factory in the city centre miraculously avoided damage during the many bombings of World War II.

A facade made entirely of glass stands completely independently of the old structures, showing off their immense scale. An enormous living room is arranged between the pilasters that are displayed with pride. The artist’s design highlights the existing brickwork that supports the flagstone roof; here again the wear inflicted over time is openly displayed. The architecture unpretentiously magnifies the materials. A flow of natural light is ensured by the night patio, a space created by the removal of the roof around the edge of the bedroom. Pieces of raw concrete were used to create the bath, shower and washbasin. The starry ceiling over the Turkish bath completes the composition.

Via AABE

Photography: Jean-Luc Laloux

 

 

Mailinglist

Support

Follow



Advertisement



Blogroll


© Afflante.com, 2018 - Privacy Policy

Let's be friends on Facebook!